Over mij


 Mijn passie voor paarden ontstond al op jonge leeftijd.  Ik wilde van mijn passie mijn werk maken. Zodoende richtte ik op 18-jarige leeftijd samen met mijn ouders en zus het bedrijf ''Manege de Paardespong'' op. Inmiddels run ik dit bedrijf nu ruim 25 jaar.

Als klein jongetje droomde ik over springen op het hoogste niveau. Wegens medische redenen in die tijd, viel mijn droom in duigen  en  moest ik mijn springpaarden om zien te scholen naar dressuurpaarden.  Zo ben ik met mijn spring gefokte schimmelruin Rolex (v. Corland) en mijn schimmelhengst Voque (v. Corland) gaan dressuren. Ik heb Rolex tot het Z1 en Voque tot het ZZ-zwaar opgeleid. Inmiddels kan ik zeggen dat ik veel ervaring heb in het opleiden van paarden.

 

Het meest trots ben ik op mijn paard Wotherspoon (v. Redford). Ik hem gekocht toen hij 2,5 jaar oud was, zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Met veel trots kan ik nu vertellen dat mijn droom om op het hoogte niveau te rijden is uitgekomen; we zijn succesvol op Grand-Prix niveau! 


Nu ik mijn doel behaald heb wil ik ook graag anderen helpen met het behalen van hun doelen. Met mijn eigen ervaring wil ik ruiters en paarden met dezelfde passie opleiden, zodat ook zij hun doelen kunnen behalen.

 

Mijn motto is dan ook: ''de aanhouder wint en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden''.

 

 

Het meest trots ben ik op, de door mijzelf opgeleide schimmelhengst, Wotherspoon (v. Redford). Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt op opgeleid tot Grand Prix niveau, de klasse waar ik nu succesvol in start.

 

In het verleden heb ik met mijn toenmalig springpaard Nozum in het Z gesprongen

 

Tevens heb ik met de door mijzelf gefokte Somebody klasse 3 marathon wedstrijden gereden